Известие

Collapse
No announcement yet.

alfa 147 1,9 JTD vs Audi A3 1,9 TDI vs Golf4 1.9 TDI

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• alfa 147 1,9 JTD vs Audi A3 1,9 TDI vs Golf4 1.9 TDI

Здравейте,

Ще си продавам старата кола и се колебая с коя от 3те изброени да я сменя. Това което ми се иска най-много е 147цата (сега карам фиат) и ми се иска пак да карам красива кола, още повече че 147 е и отличаваща се много индивидауална...но колата ще я карам всеки ден 60-70км, трябва да е надеждна и издръжлива да не ми прави проблеми защото ще ходя на работа с нея. Повечето ми познати ме посъветваха за голфа ("Ти си луд ако си вземеш пак италианска..."), но хич не ми се кара голф...
    Доколкото сравних цените на частите тези на алфата май определено не са много по-скъпи или поне не много от тези на голфа и аудито. Избрах да сложа 1,9JTD в списъка защото май дава най-малко проблеми, искам я без селеспийд (доста неща изчетох за него и определено е удоволствие но...)
    Ако избера алфата хем ще е по-нова, хем мисля малко по - икономична може би, хем зная точно къде да я закарам да я проверят преди да я купя, и много по - красива, сърцето ми иска алфа, но трябва да направя разумен избор за това моля посъветвайте ме безпристрастно! Парите за които става въпрос са около 10 хиляди лв. Колата най-вероятно ще я поръчам от австрия или германия да ми я докарат, няма да ходя по автокъщи.

Re: alfa 147 1,9 JTD vs Audi A3 1,9 TDI vs Golf4 1.9 TDI

Добре дошъл , мисля че в темата си си отговорил кое искаш
    Първоначално публикувано от hellhound
    сърцето ми иска алфа
    Винаги е така : сърцето казва Алфа , разума - Голф , но накрая едното надделява .

Ако намериш читава 147ца за тея пари ... аз поне не бих се замислил . Жадължително диагностика , че да знаеш какво те очаква . Вируса Алфа те е хванал , не вярвам да те пусне
    Alfa Romeo 147 1.9 JTD 8v Distinctive
    Fiat Punto Mk1 1.2 Fire
    Ex: BMW E61 530 Xi

Comment

Ами,
      моето скромно мнение е , че Аудито е най доброто решение, само дето За 10.000 лева ще е доста уморено.
      За тея пари обаче можеш да купиш по нова на години Алфа 147. Предполагам ти е ясно поради как така са хем по нови , хем по евтини ....

,
      .

Comment

Преди години и пред мен стоеше подобен въпрос. Ама само като видях алфата и ... просто я взех, за което не съжалявам.Алфата е начин да се различаваш от тълпата - един от моите общи работници ,който е младо цигане от близко село с гордост казва : В село всичкото сиганин алди кара! Освен това (споделям лични наблюдения) при ауди и ФВ отдавна вече не става въпрос за идиотски здравите голф 2 и ауди 80 и В4. По-новите модели са доста по-ненадеждни. Единствения плюс на тези марки (пак лично мнение) е разпространеността им - и като бройки, и като части, ако щеш и като наличност по моргите. Единствено ти решаваш кое е по-важното за тебе.
        ...
        155 1,6 TS 16V `96
        166 2,4 JTD `99
        147 1,9 JTDm 8V `07

Comment

Re: alfa 147 1,9 JTD vs Audi A3 1,9 TDI vs Golf4 1.9 TDI

Първоначално публикувано от hellhound
          Избрах да сложа 1,9JTD в списъка защото май дава най-малко проблеми, искам я без селеспийд (доста неща изчетох за него и определено е удоволствие но...)
          .
          Такъв двигател със Слеспиид няма, само 2.0 тс притежават тази скоростна кутия!
          А колкото до въпроса, аз съм твърдо за 147, след това Аудито а останалото се среща на всеки ъгъл.Ако искаш да се смесиш с тълпата вземи си ГоУлф!

Alfa 156 2.0ts НЯМА Я ВЕЧЕ, Alfa 145 1.6 Boxer И НЕЯ, Alfa 145 1.6ts И НЕЯ

Comment

баси кво значение има тая тълпа, мн хейтърско некво..

та по темата, алфата предлага повече което предлагат останалите, пък и като ти я докара човек, (а не такъв от Горубляне/Дупница дето знае че цело село търси алфа и вкарва такива коли от всите гробища) трябва да си уверен че алфата е доста добър избор.

пък ако е само за открояването от тълпата чрез купуването на определен автомобил е комплексарщина. Важни са личния стил и предпочитане, а не всеобщите.
            по колата те посрещат... по акъла изпращаха едно време...

Comment

Първоначално публикувано от endeavour
              при ауди и ФВ отдавна вече не става въпрос за идиотски здравите голф 2 и ауди 80 и В4. По-новите модели са доста по-ненадеждни. Единствения плюс на тези марки (пак лично мнение) е разпространеността им - и като бройки, и като части, ако щеш и като наличност по моргите. Единствено ти решаваш кое е по-важното за тебе.
              Напълно подкрепям.
              ALFA ROMEO 145 1.4TS "lusso"..
              sigpic
              ROVER 200 RF 2.0TDI

Comment

xx

аз също съм на мнение че А3 не е по добър вариант доколкото знам ремонтите са доста скъпи частите не отстъпват също ,Алуминиевите носачи и цената за това което предлага една А3-ка според мене не се връзват в цялата схема.За тези пари по скоро Голф 4 (защото е по-евтин от аудито и за тея пари предполагам ще е все още на ниво,същото и за алфата)дотук м/у ауди и Фв иначе категори4но ти препоръчвам алфта ако е с новия мотор ще е и comon rail
                Alfa Romeo 164 2.0 TS '91

Comment

xx

Comment

Стар, нов... всички са си common rail.
                    ALFA ROMEO 145 1.4TS "lusso"..
                    sigpic
                    ROVER 200 RF 2.0TDI

Comment

x

дам грешката е моя мислех докато си мислех за това дали аудито и фв са комон реил съм се объркал

Comment

Мерси за мненията, имам малко време да ги обмисля нещата. Иначе като пари за части алфата мисля че определено няма да ми излезе по скъпа от аудито. Въпреки че доколкото знам А3 не е с алуминиеви носачи, май А4 беше с тях (но не съм навътре с аудитата )

Comment

А3 има същото окачване като Голф.А4 е с алуминиеви.И трите коли са хубави според което по ти харесва и е по запазено.Аз съм пред същата дилема само че към тия включвам и Фиат Стило.

Comment

Дам и стилото не е зле, то и сеат леон влиза в този ценови клас
                            Ще има доста да се почудя лично аз Но наистина ще му кажа на човека какви коли ме интересуват и от свестните които намери, от тях ще избера.

Comment

Само да ти кажа че леон за тия пари читав трудно ще намериш.

Comment

Working...
                              X